П. 5.9. Технологія виточування внутрішніх канавок

logo turner2

"УВАГА!!!"
З 1.01.2024 р. підтримка даної версії підручника буде припинена.
Власникам з питань продовження роботи звертатись Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
  • Реєстрація
Авторизуйтесь для отримання можливості робити закладки.

Токар. Спеціальна технологія. 2 розряд. Тема 5. п. 5.9.1.

Тема 5 Способи обробки циліндричних отворів

П. 9.  Технологія виточування внутрішніх канавок

 

Навчальні питання:

1.Види  канавок, різці  для  розточування  канавок

2.Технологія виточування внутрішніх канавок

 

                                       

 

Внутрішні канавки бувають прямокутні, трапецоїдні й фасонні (як правило, радіусні). Призначення  канавок : конструкторське – для  постановки  пружин, кілець , сальників ; технологічне-  для  виходу  різального  інструменту (різьбових  різців, шліфувальних  кругів тощо.) Для проточування їх застосовують різці суцільні й вставні (державкові). Геометрія робочої частини внутрішнього канавкового різця така ж сама, як і в прорізних зовнішніх різців . Особлива  відмінність  різців  для  внутрішніх  канавок – вони схожі  на  розточувальні, тому  вони  також  недостатньо  жорсткі.

 

 

Ris 3.27 

 

Рис.  Виточування внутрішніх канавок:

а - прямокутної; б - трапецоїдної (підсальник)